Age play

Ageplay is afgeleid van het woord infantilisme. Dat is als mensen het seksueel verlangen hebben om zich als kind te gedragen of als kind behandeld te worden. Natuurlijk spelen hier de fantasieën hierover een belangrijke rol. Onderzoek heeft uitgewezen dat het bij mannen veel vaker voor komt dan bij vrouwen. Maar men deelde het daar in bij seksueel fetisjisme, en noemde deze persoon een infantilist. Het bekendste onderdeel is wel het dragen van een luier door een volwassen persoon. Men noemt dit dan weer luierseks. Psychologisch wordt het gezien als een parafilie, terwijl het een totaal onschuldig iets is. Wel heeft een persoon die infantilist is de drang om iets te doen wat hij of zij in werkelijkheid niet is. Ageplay is een fetisj die wel degelijk een onderdeel van de BDSM kan zijn.

Er zijn verschillende vormen waarin het spel gespeeld kan worden. Als iemand er voor kiest om zich te gedragen als een baby, kleuter, kind of tiener dan kan dan in het spel ageplay. Maar al te vaak wordt het geassocieerd met het dragen van luiers ( luier seks ). Ageplay kan gecombineerd gaan met andere verlangens, bijvoorbeeld dat iemand als een meisje behandeld wil worden. Als een man dit wenst zou dit eventueel gepaard kunnen gaan met transseksuele gevoelens. Bij elke leeftijd heeft men bepaalde attributen en gedragingen die het spel een stuk realistischer maken. Ageplay heeft alles te maken met het kind zijn. Laten we eerlijk zijn hebben we allemaal niet een kind in ons? Dit spel is een manier om in contact te komen met je innerlijke kind.
 

Wat is ageplay nu eigenlijk

Niet direct goed te beantwoorden want er spelen bepaalde gevoelens mee die niet te omschrijven zijn als standaard. Dit antwoord kan dan behoorlijk divers zijn. Het is maar net aan wie je het zou vragen. Je kan wel stellen dat het een volwassen persoon is die doet alsof hij of zij een kind is. Hierbij heb je twee groepen die het spel spelen. De ene groep wil de rol van het kind spelen terwijl de ander graag de machtspersoon wil zijn.

Dus dan heb je al snel kind en volwassenen gecreëerd. De volwassenen kan weer verschillende rollen spelen, die van vader of moeder maar ook die van oom, tante, oppas, zuster, dokter of oom. Op deze manier kan je nog wel even door gaan. Het gaat er om dat de volwassenen controle heeft over het kind. 

De groep die het kind spelen willen dan een tiener, pre tiener, kleuter of baby zijn. De aantrekkingskracht van Ageplay is dat er een liefdevolle, zorgzame en intieme relatie is. Wat ook de reden mag zijn maar het is een drijvende kracht die ons laat zoeken naar een perfecte jeugd. Bij sommige onder ons is die op wat voor wijze dan ook ontzegt. Als ageplay als een fetisj gezien en ervaren wordt dan is het de seksuele aantrekking tot de handelingen of voorwerpen die bij het spel gebruikt worden. Maar het kan ook als vernedering gezien worden, waarbij de oudere volwassene er van genieten om het “kind” te vernederen. Het simpelste is dat mensen hun fantasie willen laten uitkomen door het spel te spelen.

Diaper lover

Vergis je niet dat het dragen van een luier gelijk het spel ageplay is, het kan ook gaan over diaper lovers. Deze volwassen mensen lopen graag in een luier rond maar gedragen zich hierbij niet kinderlijk. Zoals bij elk spel kan het heel diep gaan, zo diep dat het een lifestyle voor sommige mensen is geworden. Ze doen dan niet meer spelen of ze kind zijn, ze zijn een kind! Wat vreemd is dat een diaper lover geen infantilist is! Dat komt door de definitie van het woord zelf. Zo zijn de scheidslijnen tussen verschillende categorieën heel onduidelijk.

BDSM en Ageplay

Binnen in de BDSM is het verlangen nadrukkelijk om gedomineerd te worden door een zogenaamde ouderrol. Deze rol ligt is dan weggelegd voor de dominante persoon. Wat niet altijd betekend dat deze niet op een verzorgende en liefdevolle manier er mee om kan gaan. De meeste beleven het als pure intimiteit als volwassenen een kinderrol aannemen. Ageplay is een fetisj die een onderdeel van de BDSM is. Omdat het vaak voorkomt dat er een autoriteit aanwezig moet zijn om het spel op de juiste manier te kunnen spelen. Het is niet direct gelijk aan de relatie dominant en de sub. Maar wel dat er een bepaalde machtsuitwisseling is die vrijwillig ondergaan wordt. Ook bij ageplay is respect, vertrouwen en eerlijkheid erg belangrijk. Een ouder, leraar of dokter heeft in de regel de macht over het kind en maakt dan ook de regels uit. Deze groep geeft ook de opdrachten die uitgevoerd moeten worden door het kind. En als het kind ongehoorzaam is krijgt het straf! Spanking of slaan met een zweep zijn niet geheel onbekend in het spel. Het “kind” kan ook gestraft worden om in de hoek moeten te gaan staan, natuurlijk moet de straf evenredig zijn aan de leeftijd van het kind.
 

Belachelijke aannamens

Eigenlijk moeten we er niet over schrijven maar toch moet het gemeld worden zodat het voor de onwetende duidelijk is. Wat volstrekt belachelijk is dat men af en toe denkt dat iemand die het spel Ageplay speelt pedofiele neigingen zou hebben. Hoe komt men hierbij? Dat is nog nooit uit een onderzoek naar voren gekomen laat staan genoemd.

Attributen bij het rollenspel ageplay

Natuurlijk zijn luiers, teddyberen of andere speeltjes, spenen en alles wat voor handen is bij een baby een geliefd attribuut. Maar ook de eerder al genoemde straf werktuigen mogen niet ontbreken. Kleding kan ook belangrijk zijn en die kunnen erg divers zijn want niets is aan regels gebonden hoe je het spel ook wilt spelen. Bij de verdeling van verschillende vormen van ageplay hebben we ook een seksuele en niet seksuele vorm. Bij de SM kant van ageplay worden er ook wel boeien gebruikt en is de seksuele kant van ageplay heel erg populair.