Cuckolding

Cuckolding wat is dit en wat betekend het nu eigenlijk?

Kort gezegd is het in principe ” vreemdgaan ” met toestemming. Het is een rollen spel die je kan beschrijven als een sadomasochistische activiteit. ( beslist niet te vergelijken met  trioseks ).Een rollen spel dat ook binnen de BDSM scene graag gespeeld wordt. Hierbij laten beide partners hun seksuele fantasieën de vrije loop. Waarbij zij zich verplaatsen in iemand anders die ze zouden willen zijn. Op deze manier beleven ze samen de ultieme erotische en seksuele ervaring. In deze context moet je het wel als een SM spel zien waar de domina de sub vernederd door in zijn bijzijn vreemd te gaan. Men speelt dit spel ook in een femdom wereld Alleen de vrouw weet wat er gaat gebeuren De kern van een cuckolding relatie gaat dus om pure macht. Vaak is het de dominante vrouw die haar partner vernederd door vreemd te gaan terwijl hij hier naar zit te kijken. De man zit dan machteloos en met schaamte te kijken hoe een andere man met zijn vrouw seks bedrijft.

Toch haalt een cuckold hier seksueel genot uit, wetende dat zijn partner het doet met andere. Hij geniet er van om daar naar te kijken. Door de vernedering die hij daarbij voelt, haalt hij het genot vandaan. Zou de vrouw dit doen zonder dat de man het weet, dan spreek je niet over cuckolding maar over vreemdgaan en dat is toch iets heel anders. Mensen vergissen zich wel eens tussen cuckolding en candaulisme. Maar bij candaulisme hebben de partners met “elkaar” seks terwijl één van de partner een derde of meerdere personen uitgenodigd heeft om hun stiekem te bekijken en mee te genieten van het schouwspel. Maar dit alles gebeurd zonder dat de partner dit weet! Dit helt ook meer naar het voyeurisme en het exhibitionisme. En het is zeker een fetisj voor sommige mensen.

Het is gebleken dat Nederlanders ervan houden om te zien dat hun partner seks met een ander heeft. Het is een fetisj waarbij de man het geil vindt om te zien dat zijn vrouw seks heeft met iemand anders. Sommige vinden het een kinky sadomasochistische aangelegenheid waarbij je opgewonden raakt door je eigen seksuele jaloezie. Daarom is het voor vele een inspiratiebron in hun seksuele belevenis.

Cuckolding

Cuckolding komt overeen of beter gezegd daar zitten vele seksuele aspecten in die ook in andere seksuele activiteiten gepleegd worden. Zoals swingen, hierbij zijn beide partners seksueel actief met andere. In sommige gevallen vindt de man het ontzettend geil om naar zijn vrouw te kijken terwijl zij bezig is met een ander. En daarbij zelf geen seksuele activiteiten ontplooid. Dat wordt anders als hij zich bij het stel zou voegen en mee zou gaan doen dan spreekt men over een trio relatie. In deze voorbeelden zit geen vorm van vernedering of dominantie in! Je zou kunnen zeggen dat bij cuckolding alleen de vrouw swingt. De man kijkt toe of is in sommige extreme gevallen nog eens niet aanwezig. Natuurlijk kan het wel zo zijn dat de cuckold nog seksueel actief is met zijn eigen vrouw. Maar in een verder gevorderd stadium kan het zo maar zijn dat de man compleet genegeerd wordt op seksueel gebied. En de vrouw uitsluitend seks bedrijft met een ander of zelfs andere.

de cuckold zit er bij wanneer een vreemde man zijn vrouw aan het verleiden is en zij  geniet er van
Al deze verleidelijke eigenschappen zorgen er mede voor dat een man zijn vrouw het wel gunt om met een ander naar bed te gaan. Hoe erg kan dit nu zijn, maar de angst dat hij buitengesloten wordt en dat zij er dan vandoor gaat met de andere is sluimerend altijd wel aanwezig. Dat schrikt je nog het allermeeste af, je wilt er bij zijn en er van mee kunnen genieten.

Uitleg van begrippen over cuckolding

 begrippen die gebruikt worden bij cuckolding;

Cuckoldry = het overspel
Cuckolding = het plegen van overspel
Cuckold = een man met een overspelige vrouw
Cuckoldres = de vrouw die overspel pleegt

Onze excuses voor de wat vreemde woorden die in dit artikel gebruikt worden. Maar het zijn Engelse woorden die lastig zijn om in het Nederlands te vertalen. Om geen afbreuk te doen aan de kracht van deze woorden handhaven we ze dan ook zoals ze zijn.

Cuckolding als levenswijze

Voor sommige mensen is cuckolding geen spel meer, maar is zelfs uitgegroeid tot een echte levenswijze. Cuckolding is een koppel, stel of een echtpaar, waarvan de vrouw zich allerlei seksuele vrijheden toegeëigend heeft die de man niet heeft. Een man in een cuckolding relatie weet dat zijn vrouw vreemdgaat en hij accepteert haar ontrouw. De man wordt in deze situatie cuckold genoemd. En de vrouw cuckoldres. Als extra vernedering moet de man bijv een emmer mee nemen om op te gaan zitten De vrouw laat duidelijk weten dat ze de andere man leuk vindt De man mag alleen toekijken als de man zijn vrouw ontkleed
Men kan het zien als een wat vreemde alternatief voor een open relatie. Of je kan ook zeggen dat het een vorm van seksuele emancipatie voor vrouwen is. Normaal gesproken is de vrouw ook dominant aan haar partner in zo`n relatie. De vrouw zet de man nog eens op zijn plaats

Bij een gevorderde cuckolding relatie kan het voorkomen dat de cockold geen toestemming heeft om zijn vrouw aan te raken, of alleen na haar uitdrukkelijke toestemming. De cuckoldres bewaart dit voor haar ( andere ) geliefde. Wanneer de cuckoldres op permanente basis een geliefde heeft kan het voorkomen dat de cuckold haar nooit meer mag aanraken of zelfs haar naakt te mogen aanschouwen. Hij speelt dan geen rol meer in de seksuele activiteiten. Sommige mannen worden al enorm opgewonden bij het idee dat zijn vrouw of vriendin het met een ander zou doen. Zeker als ze het nog kunnen zien ook. Mannen kunnen om daar naar te kijken een hardere erectie krijgen en de ejaculatie is dan krachtiger als ooit. Maar dit is vaak wel in een eventuele beginnende cuckolding situatie. Waarbij gevoelens en emoties nog anders zijn, gaandeweg groeien bepaalde gevoelens, bij de één sneller als bij een ander.

Cuckolding een seksueel spel waarbij de vrouw de hoofdrol heeft De vrouw heeft duidelijk de hoofdrol, de cuckold moet zich uitkleden, waarvan de andere man zichtbaar van geniet Cuckolding is een “seksueel spel” waarbij uitsluitend de vrouw de hoofdrol speelt. Hier is er beslist geen sprake van overspel of bedrog. Want de cuckold ( de man) heeft deze vrijheden geaccepteerd en zelfs gestimuleerd dat zijn vrouw of partner seksuele activiteiten doet met een ander. Bij overspel of vreemdgaan spreken we van het bedriegen van je partner waarvan hij niets van af zou weten. Bij een cuckolding relatie ontstaat een wisselwerking tussen aandacht, plezier, vernedering en opwinding bij de man.

Cuckolding een onderdeel van BDSM?

Femdom beoefenaars zien het niet altijd als een BDSM gelegenheid. Zij ervaren het als het vereren van een Godin. Een Godin heeft altijd het recht om haar slaaf te slaan, te vernederen of te mishandelen. De slaaf moet er ook voor zorgen dat als zij dit wenst, haar voldoende orgasmes moet geven. En het recht om een tegenprestatie te verwachten is er niet. De slaaf kan ook een kuisheidsgordel dragen, hierdoor kan zij hem teasen. In deze relatie kan een femdom godin gebruik maken van cuckolding. Hierbij wordt de slaaf gedwongen, terwijl hij een kuisheidsgordel aan heeft om te zien hoe zijn Godin seks heeft met een andere man, en zelf geen seksuele ontlading kan en mag krijgen. Omdat Femdom compleet over de vrouw gaat, zien de beoefenaars of aanhangers van het Femdom de vrouw niet meer als meesteres maar meer als spiritueel superieur aan de man. Het wordt ook wel Female supremacy genoemd. Wanneer een man zich aan haar geeft dan erkent hij deze vrouw als een Femdom Godin, hiermee geeft hij zich dan ook honderd procent vrijwillig over aan haar.

Variaties op Cuckolding

Cuckolding heeft ook variëteiten, van lichte tot extreme activiteiten;

  • De minnaar laat nog eens duidelijk zien waar de cuckold zijn plaats is
  • Samen naar een parenclub gaan en niet verder gaan dan eenzijdig swingen.
  • Bij sommige stellen heeft de vrouw de volledige controle over haar partner. Zoals bij het Femdom.
  • Ook een rol als slaaf of huisdier vindt in een cuckold relatie plaats.
  • Onderwerping, vaak is het een uiting van totale onderwerping. Met als toevoeging dat er een derde persoon is die de rol van de cuckold kent. De cuckold haalt veel plezier uit het dienen van zijn vrouw en soms ook haar minnaar (s).
  • Vernedering, eigenlijk mentale SM.
  • Jaloezie, bij een cuckold windt deze jaloezie hem juist enorm op.
  • Voyeurisme, wel ondergeschikt, maar zien van twee mensen die seks hebben is opwindend voor de cuckold.

Waarom wilt een man een cuckold zijn

Vernedering dat de cuckold bijv het slipje van zijn vrouw met zijn mond moet aannemen of het zaad van haar minnaar moet oplikken. Jaloezie en onderwerping kan een cuckold opwinden. Het is één van de belangrijkste aspecten dat een cuckold relatie voor hem zo opwindt maakt. Hij heeft zijn gelijkwaardigheid aan zijn seksuele partner verloren. Maar ook haar lichaam want die heeft ze aan een ander gegeven. Dan komt er een beetje voyeurisme om de hoek kijken. Thuis op de bank een pornofilm bekijken of voor je eigen neus het echte werk zien ( je partner met een ander) dat is voor sommige het ultieme genot. Een cuckold merkt dat zijn lichaam veranderd. Hij maakt meer hormonen aan. Zijn libido wordt groter en hij merkt dat hij groter ballen en een hardere penis krijgt. In het algemeen weet een cuckold ook niet waarom dit alles hem zo opwindt. Is het een seksuele fantasie? of toch iets anders? Een cuckold raakt opgewonden van het geestelijk lijden volgens seksuologen. En vertellen daarbij dat het niet betekend is of de mannen het ook leuk vinden? Je moet een seksuoloog zijn om een seksuoloog soms te begrijpen!

Waarom doen vrouwen aan cuckolding

We weten allemaal dat er mannen zijn die de vrouw bedriegen met overspel maar ook sommige vrouwen doen hier aan mee. Er zijn vrouwen die getrouwd zijn of een relatie hebben die vreemd gaan. Je zal wel begrijpen dat cuckolding hier nu juist niet over gaat. Want het koppel, stel of partners hebben beide besloten om de weg van cuckolding in te gaan. Er zijn ook stellen die samen naar een parenclub gaat om daar op wat voor manier dan ook seks te hebben met een iemand anders. Als jij het geil vindt om je vrouw te zien neuken met een ander terwijl jij zelf toekijkt, is nog geen cuckolding! Dit gaat echt een stuk verder en voor sommige is het een levenswijze geworden. Die overigens vele jaren door kan gaan. Net zo lang tot iemand er mee wilt stoppen.

Waarom doen vrouwen het dan? Het kan zijn dat de man in kwestie tussen de lakens er werkelijk niets van bakt. Of is het om het verlangen van de man te bevredigen dat zij het met een ander zou doen en hem dit opwindt? Vergeet niet dat vrouwen die aan cuckolding doen wel degelijk van hun man houden. In het begin als ze met een ander naar bed gaat en haar man toekijkt zal ze haar genot hiervan niet zo snel laten merken. Totdat zij zelf merkt dat dit juist haar man opwindt en daarna gaat ze los. Je spreekt hier over wat mildere vorm van een cuckolding relatie. Die later langzaam kunnen uitgroeien naar pure dominantie en onderwerping. Gaat cuckolding altijd om een driehoeksverhouding? Soms kan het zijn dat de cuckold meedoet om een dubbele penetratie mogelijk te maken.

Nee, het gaat niet altijd perse om een driehoeksverhouding. Bij een driehoeksverhouding spreek je van een vaste minnaar voor de vrouw. Per definitie kan je wel zeggen dat het een driehoeksverhouding is, maar met het verschil dat de “derde” persoon ( minnaar) wisselend kan zijn. Je hebt namelijk ook nog een cuckoldres die heel vaak behalve met hun eigen partner met verschillende mannen het bed delen.

Dat is weer een BDSM subcultuur waarbij de man natuurlijk volledig op te hoogte van is. In de wat extreme gevallen komt het voor dat de vrouw de man permanent heeft vervangen voor een andere vent of zelf meerderen. Als hij haar helemaal niet meer mag aanraken dan kan het voorkomen dat bij het zien van haar naakte lichaam hij spontaan klaar komt. Als de man zijn seksuele inferioriteit erkent dan kan het zijn dat hij een hele gehoorzame man wordt. Zijn vrouw wordt opgewonden van zijn seksuele ondeskundigheid. Vaak mag hij dan ook het huis schoonmaken, niet om dit nodig is maar puur om hem er aan te herinneren hoe waardeloos hij in bed is.

Kan ik ook aan cuckolding doen?

Ja natuurlijk! Maar met deze vraag geeft je in principe zelf al een negatief antwoord! Je moet er naar toegroeien en het moet een soort verlangen voor beide zijn. Dit ligt lauter en alleen aan je situatie waar je zelf in verkeerd. Het is natuurlijk niet iets wat je ineens bedenkt en zeker niet uitvoert. Dit kan pas gebeuren pas als je echt om elkaar geeft en samen je seksuele fantasieën deelt. Het belangrijkste is om er samen achter te komen wat jullie beide opwindt. Het moet ook al sluimerend een geile gedachte van jullie beide zijn die je dan op deze manier tot werkelijkheid laat worden.

Ik zou nooit aan cuckolding doen, ik hou er niet van!
Is dat wel altijd zo? Vaak zijn er mannen die denken niet van cuckolding te houden. Maar als jij in een geile bui met smaak naar je partner zit te kijken terwijl zij met een dildo of vibrator aan de gang is. Dan moet je daar maar nog maar eens over nadenken! Eigenlijk zijn vibrators een versie van een penis van een andere man. Vaak heb je hem zelf ook nog voor haar gekocht ook omdat je er zo graag naar kijkt! En hoe vaak komt het ook niet voor dat de dildo of vibrator groter is als je eigen penis? Dus je biedt een kunstpenis aan die jij in levendelijven zelf niet kan bieden. Dat is precies zo met de charmes van een swingersavond of partnerruil die berust ook gedeeltelijk op het schouwspel wat jij graag wilt zien, toch? En laten we dan maar niet over spreken van al die mensen die een naakt foto of zelfs een erotische film van de vrouw online zet. Op dat ogenblik zullen vele onbekende mannen haar bewonderen, daar krijg jij waarschijnlijk een kick van.

Is cuckolding gevaarlijk voor een relatie?

In principe zou iedereen die een open, stabiele en krachtige relatie hebben dit kunnen doen. Het is een spel, maar dan in het echt nagespeeld met echte mensen en echte verlangens en gevoelens. Het is het zelfde als mensen die voor de eerste keer naar een parenclub gaan of aan swingen gaan doen. In het begin praat je er veel over. En wat misschien wel heel belangrijk is, dat je kan stoppen wanneer één van beide dit zou willen. Zeker als je bedenkt dat er veel paren / stellen zijn die fantaseren dat de man onderdanig aan de vrouw is. Als trio seks ook een optie zou zijn dan sta je al met één teen van je voet in de wereld van cuckolding. Elke vrouw en man zal haar of zijn eigen invullen geven aan de manier waarop het gebeurt. Er zijn vele mogelijkheden en voorkeuren. Ook zal het moeilijk zijn om de juiste kandidaat hiervoor te vinden. Al zijn de datinginternet sites van tegenwoordig wel heel erg handig hiervoor.

Het belangrijkste is dat er onderling goede afspraken worden gemaakt en dat deze worden nageleefd. Eerlijkheid, vertrouwen, liefde, begrip en respect voor elkaar zijn wel de ingredienten die nodig zijn voor een goede cuckold relatie.